Agentii Imobiliare Bacau. Tot ce ai dorit sa stii despre agentii imobiliari

23.02.2017

Cu cât lucrez ca un broker imobiliar, cu atât mai mult sunt convins că profesia mea ar trebui să facă o treabă mai bună de educare a publicului cu privire la agentii si brokerii imobiliari. Puțini cumpărători și vânzători par să înțeleagă cu adevărat cum lucreaza agenții imobiliari, care sunt serviciile pe care le furnizeaza un agent imobiliar in baza unui contract de intermediere/reprezentare, cine plătește comisionul și de ce facem lucrurile pe care le facem.

Vezi ultimele anunturi cu Apartamente de Vanzare Bacau

Întrebati ce știu clientii care apeleaza la o agentie imobiliara Bacau, și veți auzi tot felul de mituri. Pentru că agenții imobiliari pot incheia sau pot chiar strica o tranzactie imobiliara, este corect pentru tine – Client Vanzator sau Client Cumparator – sa poti intelege modul în care funcționează agenții imobiliari.

Ai nevoie de un agent imobiliar Bacau sau ar fi mai bine sa faci totul singur? Ce tip de agenție imobiliară ar putea fi cea mai bine pentru tine, un agent imobiliar dublu ( care reprezinta atat Vanzatorul cat si Cumparatorul) sau un agent imobiliar ce lucreaza pe Reprezentare ( reprezinta doar o singura parte din tranzactie)? Cum sunt platiti agenti imobiliari și cine le plătește comisionul? Care sunt diferitele tipuri de contracte utilizate de agenti?

Găsiți răspunsurile in acest blog .

Cum cauti si alegi sa te reprezinte un agent imobiliar?

Nu-mi place să recunosc acest lucru, dar am fost odată angajat pentru a vinde o casă, pur și simplu pentru că mergeam pe stradă, purtând legitimatia de agent imobiliar si insigna cu numele meu și vorbeam la telefon. Vânzătorul m-a „spionat” din veranda ei din față și a spus: "Hei, arăți ca un agent imobiliar. Vreau să-mi vând casa!"

Dar sunt o multitudine de agenti pe piata, nu-i așa? Ea a avut noroc. Am știut sa-i evaluez proprietatea la un pret corect, am incheiat un contract de reprezentare si in maxim 2 luni i-am si vandut proprietatea.

Ceea ce puțini agenți imobiliari vor recunoaște este faptul că mai mult de jumătate din cele mai bune oferte pe care le primesc, sunt pentru ca agenții se află în locul potrivit, la momentul potrivit. Nu pentru că acestia sunt competenti.

Va prezint 10 motive pe care sa le luati considerare atunci cand vreti sa angajati un agent imobiliar profesionist:

 1. Educatia si Experienta sa
 2. Agentul imobiliar trebuie sa reprezinte o singura parte: Vanzator sau Cumparator
 3. Agentul trebuie sa aiba cunostinte solide despre zona in care activeaza si despre vecinatatile zonei
 4. Trebuie sa stie sa evalueza o proprietate la pretul corect pe piata
 5. Sa cunosca piata imobiliara si trendurile, conditiile pietei, conditiile de creditare
 6. Sa aiba o baza de date profesionista, sa activeze intr-o retea de agenti imobiliari porfesionisti cu care colaboreaza si fac networking
 7. Sa aiba abilitati excelente de negociere si sa trateze clientul cu confidentialitate
 8. Sa lucreze profesionist, pe baza de contracte legale, sa aiba cunostinte chiar juridice
 9. Sa poata sa-ti raspunda la intrebarile pe care le ridici, sa poate rezolva amiabil conflictele care pot aparea pe parcursul tranzactiilor
 10. Sa dezvolte relatii de business pe viitor

Modul e lucru al agenților imobiliari

Iti poti suna agentul la ora 23:00 noaptea? Ce zici de ora 6:00 dimineata? Poti lucra cu mai mult de un agent la un moment dat? Cât de multe probleme se pot isca în cazul în care semnati prin intermediul mai multor agenți? În cazul în care un agent imobiliar vă arată o casă, poți apela cumnatul ta sa faca o oferta pentru acea casa si sa o cumpere pentru tine? Ce se întâmplă dacă ești nefericit sau agentul tau nu se ridică la nivelul așteptărilor tale? Poți să scapi de agent?

Despre comisioanele Agentului imobiliar

Cele mai des intalnite intrebari:

 • Ce comisioane percep agentii imobiliari ?
 • Cine plateste comisionul si daca se poate negocia acest comision?

Dar raspunsurile la aceste intrebari vor fi dezbatute intr-un articol viitor.

Apartamente de Inchiriat Bacau - 3 lucruri la care să fii atent Pentru Proprietari - Cum sa evacuezi un Chirias rau platnic